Tarinani

Olen Ilpo Saarelainen, lukion rehtori Kontiolahdelta. Olen ehdokkaana eduskuntavaaleista 2019.

Elämäntyöni olen tehnyt rehtorina, opettajana ja pappina pääosin Kontiolahdella, mutta työuraani kuuluvat myös vuodet Rautavaaralla, Varpaisjärvellä ja Kerimäellä.

Toimin Kontiolahden kunnanvaltuustossa sen 1. varapuheenjohtajana. Luottamustehtäviini kuuluvat myös jäsenyys teknisessä lautakunnassa ja varapuheenjohtajuus ammattiopisto Riverian hallituksessa.

Harrastustoimintaani on kuulunut myös pitkäaikaiset puheenjohtajuudet Kontiolahden Urheilijoissa ja Joensuun Seudun Jäähdytetyssä Ladussa. Samoin maanpuolustus- ja veteraanityö ovat olleet lähellä sydäntäni. Reservin arvoltani olen sotilasmestari.

Opettajatyöni ohella olen tehnyt kirkollisia toimituksia, nuorisotyötä ja pitänyt vaellusrippikouluja. Erityinen kiinnostuksen kohteeni on sukulaiskansa Unkari, sen historia ja arveluttava nykypäivä. Opiskelin Unkarissa kirkon stipendillä 1985-86 ja syksyllä 2016. Kirkkojemme välisessä ystäväseurakuntatoiminnassa olen ollut mukana jo vuodesta 1983 lähtien.

Blogissani kerron enemmän ajattelustani ja minulle tärkeistä asioista.

Pyrin eduskuntaan koska haluan vaikuttaa Itä-Suomen tulevaisuuteen.

Kotiemme hyvinvointia on tuettava – siten vaikutamme lastemme tulevaisuuteen.

Koulutus on sydämenasiani. Nuorillemme on taattava mahdollisuus koulutukseen, ammattiin ja työelämään.

Ikäihmiset ovat ansainneet hyvän hoidon ja huolenpidon.

Itä-Suomessakin on oltava työtä, hyvät liikenneväylät ja uskoa tulevaan. Täälläkin on oltava mahdollisuus elää.

Harrastan vaeltamista, hiihtoa, hirvestystä, koneita ja historian tutkailua. Lapin vaelluksia olen tehnyt yli 30 vuotta. Niistä olen kirjoitellut vuosien saatossa joitakin vaellustarinoita. Tarinat 1 ja Tarinat 2. Käy lukemassa!